Verlies
Helaas moeten wij in ons leven dierbaren verliezen: een oma, vader, moeder, vriend, collega of een kind. Het is vreselijk om iemand te verliezen waar je van houdt of een goede band mee had. Het kan je leven op zijn kop zetten. Je moet verder mee leven en tegelijkertijd de confrontatie dat die dierbare er niet meer is.
Dat doen pijn en is niet altijd makkelijk.

Ook bij een echtscheiding is er sprake van verlies. Vaak wordt bij een scheiding niet onderkend dat je rouwt om het verlies van je partner, je huwelijk en het leven zoals je dat als gezin leefde! Toch hoort een rouwproces bij het einde van je relatie of huwelijk. Je sluit een deel vrijwillig of onvrijwillig af.
 
"Rouwen is weer leren leven"
Als je een dierbare verliest is er ook een periode van rouw. Rouwen = verwerken doet iedereen op zijn eigen unieke manier en kost tijd. Naast verdriet reageert je met je hele lichaam, je gevoel, je gedachten en gedrag op het verlies. Ook gevoelens van wanhoop, eenzaamheid, boosheid, onmacht en angst kunnen een rol spelen.
 
Hulp bij verwerking
Niemand kan jouw pijn weghalen. Je zit in een situatie waar je doorheen moet. Soms kan je wat hulp gebruiken omdat je er alleen of samen vastzit. Het leven om je heen gaan door en jouw leven lijkt stil te staan. Het kan ook zijn dat je leven gewoon doorgaat en dat je jezelf niet gunt of het niet lukt stil te staan bij de pijn van het verlies. Gun jezelf wat hulp zodat je het op een goede manier kan verwerken. Ik kan je ondersteunen om naar je gevoelens en gedachten te kijken en te onderzoeken wat voor jou helpend is.   
 
Heb je vragen over rouwen of hulp bij de verwerking? Neem dan vrijblijvend contact met me op: mail info@opnieuwverbonden.nl of bel 06 185 130 75,
Annette Bettonviel.